Follow @SStamellos

26 Ιουλ 2009

Λίγα λόγια για το ξεκίνημα του ιστολόγιου

Ξεκινάμε ένα νέο ιστολόγιο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζεστή την πληροφορία και καθημερινή, αν είναι δυνατόν, για τους βιολογικούς καθαρισμούς στη Φθιώτιδα και πανελλαδικά.

Στόχος να βοηθήσουμε τους αυτοδιοικητικούς και τους πολίτες να καταλάβουν ότι η ποιότητα των νερών -επιφανειακών, υπογείων και θαλάσσιων- εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επεξεργασία και τον καθαρισμό των αστικών λυμάτων των πόλεων, των κωμοπόλεων αλλά και των μικρών οικισμών.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που το νερό θεωρείται αγαθό σε ανεπάρκεια, αγαθό που απειλείται άμεσα από πολλούς παράγοντες. Εμείς δεν δικαιούμαστε να αδιαφορούμε και να επαναπαυόμαστε

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι οικισμοί ρίχνουν τα λύματά τους χωρίς καμιά επεξεργασία σε ρέματα, χειμμάρους ή και στη θάλασσα απευθείας. Με αποτέλεσμα, τη ρύπανση υπόγειων νερών, δυσοσμίες, ρύπανση της θάλασσας κυρίως με το στοιχείο του ευτροφισμού και της έλλειψης οξυγόνου και φυσικά την ανεπανόρθωτη καταστροφή κυρίως της πανίδας

Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν μπορέσουμε τουλάχιστον στη Φθιώτιδα να βοηθήσουμε να γίνουν οι έντεκα βιολογικοί καθαρισμοί στους οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων, όπως προβλέπεται από τη διακήρυξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ)

με εκτίμηση
Στέφανος Σταμέλλος
http;//www.e-ecology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: