Follow @SStamellos

16 Μαρ 2012

Η ΚΠ ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS για τον βιολογικό της Ανατολικής Φθιώτιδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τις εξαγγελίες του Δήμου Στυλίδας
για τον Βιολογικό της Ανατολικής Φθιώτιδας

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Στυλίδας εξασφάλισε το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των μονάδων συλλογής, επεξεργασίας, μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη από τον Καραβόμυλο μέχρι τις Ράχες και τη Γλύφα.

Οφείλουμε να
τονίσουμε ότι τρία χρόνια μετά το τραγικό θάνατο των ψαριών στο Μαλιακό, τα έργα προχωράνε μεν, αλλά με σχετικά αργούς ρυθμούς. Φάνηκαν οι αδυναμίες της Αυτοδιοίκησης και η έλλειψη ώριμων μελετών για την διαχείριση τόσο των αστικών αποβλήτων, όσο και των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, που ακόμα και σήμερα, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, οδηγούνται στο Μαλιακό

Παρά ταύτα χαιρετίσαμε την αποπεράτωση της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Λαμίας, καθώς και την ένταξη του Δήμου Στυλίδας στο ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης της Στυλίδας και της Αγίας Μαρίνας και την προσαγωγή των λυμάτων τους στον Βιολογικό Λαμίας. Τώρα βλέπουμε ο Δήμος Στυλίδας είναι ένας από τους 11 δήμους σε όλη την Ελλάδα, που κατάφερε να εξασφαλίσει τα κονδύλια για τη διαχείριση των λυμάτων και της υπόλοιπης Ανατολικής Φθιώτιδας, εκτός ελαχίστων οικισμών.

Μένει να δούμε τα έργα διαχείρισης των λυμάτων της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, των παραποτάμιων οικισμών του Σπερχειού, αλλά και των οικισμών του άλλου τμήματος του Μαλιακού, των περιοχών του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Η Κίνηση Πολιτών Μαλιακός SOS παρακολουθεί από κοντά τα θέματα που αφορούν στη βελτίωση της κατάστασης της θάλασσας. Είμαστε παρόντες σε όλες τις προσπάθειες, όπως ήμασταν παρόντες ως τώρα με τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων του Μαλιακού.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: